Två skrattande medarbetare på Cowrkr, som arbetar med att skapa mätbara och varaktiga beteendeförändringar. Foto: Niclas Fasth

Cowrkr är ett smörjmedel för roligare och mer effektiva organisationer.

Orange arrow pointing down

1. Vad vi gör

Vi förändrar beteenden på grupp- och organisationsnivå. Konceptet bygger på skandinavisk forskning, beprövade metoder och mätbarhet. Tränings­programmet tar mindre än 30 minuter per medarbetare och månad.

2. Varför vi gör det

För att du ska få tillbaka din energi. För att saker ska fungera smidigare på jobbet. Och för att du aldrig kan få ordning på gnissel, ineffektivitet och oönskade beteenden med hjälp av föreläsningar och individuell coachning.

3. Hur vi gör det

Vi påverkar människors beteenden genom att utsätta dem för positivt grupptryck. Människor är sociala varelser. Därför måste all utveckling ske med fokus på gruppen. Eftersom ingen grupp är den andra lik får varje arbetslag ett unikt träningsprogram.

”Lyckade förändringar kräver att alla medarbetare förändrar sina beteenden. Inte bara några få – och inte bara en kort stund.”

En del av Cowrkr-gänget sitter i en soffa. Det är oklart vad som hände innan bilden togs, men folk har på sig hattar och solglasögon. En person sitter med jonglörbollar i handen. Foto Niclas Fasth

Så här jobbar vi med dig

Regelbundet. Envist. Långsiktigt.

Mikroträning över tid

Varje vecka skickar vi ut ett träningspass till medarbetarna. De läser informationen, tar ställning till en klurig fråga och reflekterar kring det aktuella ämnet. Det enda de behöver är en mobil med webbläsare.

Månadskalibrering

Varje månad träffas arbetsgruppen för att diskutera de fyra senaste veckornas träningspass. Inför kalibreringsmötet har vi förberett chefen utifrån vad medarbetarna svarade i träningspassen.

Unik anpassning

Alla organisationer, arbetsgrupper och individer är unika. One size does not fit all. Därför skapar vi unika tränings­program för varje organisation, varje arbetsgrupp och varje människa, och uppdaterar dem så ofta det krävs.

Positivt grupptryck

Ett sätt att försöka få till en förändring är att tvinga in människor i den. Ett annat är att se till att de förstår behovet och självmant går med på förändringen. Med vår metod skapar vi ett positivt grupptryck där medarbetarna tar ett större ansvar för sin egen utveckling.

Ekonomisk mätbarhet

Vi låter dig inte bara se siffrorna före och efter vår insats. I din dashboard ser du förändringen växa fram, månad för månad. I kronor och ören. I ökat engagemang och samarbete. I minskad sjukfrånvaro och en lägre personalomsättning. Och i det vi kallar organisatorisk kärneffektivitet.

Vi gissar inte

Vår metod bygger på forskning om bland annat samarbete, målarbete och medarbetarskap. Metoden kan lika gärna användas för att komma till rätta med bristande kommuni­kation och ansvars­tagande, som att stötta värde­grunds­lyft och att introducera nya arbetssätt.

En närbild på en glad man med skäggstubb. Foto Niclas Fasth

Andra coachar individer.
Vi tränar arbetsgrupper.

Brandmän blir inte skickligare på att släcka bränder genom att kolla på en powerpoint. Istället tränar de på att rulla ut och in slangar, om och om igen, för att beteendet ska sätta sig och bli en färdighet.

En symfoniorkester blir inte bättre av att läsa fler noter. Istället övar de. På egen hand och i grupp.

Detsamma gäller dina medarbetare. De behöver träna för att bli bättre på att kommunicera med varandra, ta ansvar, visa mod och bli mer proaktiva. Saker måste fungera i praktiken – i genomförandet. Det är där allt avgörs.

Vi ser till att dina planer och förändringar blir genomförda – och att de fungerar även på sikt. Det kan vara helt nya satsningar som måste lyckas eller tidigare förändringar som behöver rättas till. Allra helst jobbar vi såklart förebyggande för att skapa en helt annan förändringsbenägenhet, rakt igenom organisationen.

”Varje människa, arbets­grupp och organisation är unik. Däremot är det som skapar arbetsglädje, engagemang och de bästa arbets­platserna inget unikt, för det kan du träna.”

En man med skjorta och glasögon. Så långt helt normalt. Men han har ett enormt tyglejon sittande på sina axlar. Foto Niclas Fasth

Fotot visar en man (som heter Lars) som sitter i ett öppet kontorslandskap. Han tittar uppåt mot det ljusa glastaket och är omgiven av såpbubblor som blåser omkring.

Vi tar med bullarna.

Finns det oönskade beteenden du vill minska – och samtidigt göra medarbetarna mer förändrings­benägna och proaktiva? Då kanske vi kan hitta på något tillsammans. Det spelar ingen roll om personalen är samlad på en plats eller geografiskt utspridd över flera länder.

Hör av dig till vår vd, Lars Diethelm, på 0702–38 89 99 eller lars.diethelm@cowrkr.se så pratar vi vidare.

    * obligatoriska fält